Pages

13 Ocak 2012 Cuma

PALICAN KEBAB

MALZEME (6 KİŞİLİK)
1 KİLO İNCE, UZUN PATLICAN
500 GRAM KUŞBAŞI DANA
ETİ 4 ADET İRİ,
OLGUN DOMATES 25-30 ADET
ARPACIK SOĞANI
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
patlıcan kebabı
HAZIRLAMA
1. Patlıcanları alacalı soyun. Kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Tuzlu, bol suda en az 30 dakika bekletin.
2. Kuşbaşı etleri tencereye koyun. Hiç su koymadan, kapağı kapalı çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
3. Etler pişerken suyunu çektiğinde, her defasında bir kahve fincanından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın.
4. Etler kolayca bıçak saplanıncaya kadar pişip suyunu çektiğinde, tuzunu ve iki kaşık zeytinyağını koyun. Etleri hafif kızarana kadar birkaç dakika kavurun ve kulaklı tencerenin ortasına çıkartın.
5. Arpacık soğanların kabuklarını kök kısımlarını koparmadan ayıklayın.
6. Tavaya zeytinyağı ve fındık yağını koyun. Orta ateşte yakmadan kızdırın.
7. Kızgın yağda önce arpacık soğanları altüst ederek kızartın. Kızaranları yağını süzerek etlerin üzerine çıkartıp karıştırın.
8. Soğanlardan sonra, aynı tavada kurulanmış patlıcanları parti parti kızartın. Kızaranları yağını süzdürerek kulaklıdaki etlerin yanlarına çepeçevre çıkartın.
9. Bir başka tavada rendelenmiş domatesleri eriyip sulu kalacak şekilde pişirin ve tenceredeki malzemenin üzerine gezdirin. Tuzu ve bir bardak suyu ekleyin. Kapağı kapalı orta ateşte kaynamaya bırakın.
10. ilk kaynamadan sonra ocağın altını iyice kısın. Pişirmeyi kısık ateşte sürdürün.
11. Yemek kıvamını bulduğunda pişirmeyi durdurun.
12. Yemeği servis kabına aktarın, isterseniz üzerine kıyılmış maydanoz  gezdirin. Sıcak sıcak sofraya verin.

0 yorum: