MALZEME (6 KİŞİLİK)
1 KİLO İNCE, UZUN PATLICAN
500 GRAM KUŞBAŞI DANA
ETİ 4 ADET İRİ,
OLGUN DOMATES 25-30 ADET
ARPACIK SOĞANI
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
HAZIRLAMA
1. Patlıcanları alacalı soyun. Kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Tuzlu, bol suda en az 30 dakika bekletin.
2. Kuşbaşı etleri tencereye koyun. Hiç su koymadan, kapağı kapalı çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
3. Etler pişerken suyunu çektiğinde, her defasında bir kahve fincanından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın.
4. Etler kolayca bıçak saplanıncaya kadar pişip suyunu çektiğinde, tuzunu ve iki kaşık zeytinyağını koyun. Etleri hafif kızarana kadar birkaç dakika kavurun ve kulaklı tencerenin ortasına çıkartın.
5. Arpacık soğanların kabuklarını kök kısımlarını koparmadan ayıklayın.
6. Tavaya zeytinyağı ve fındık yağını koyun. Orta ateşte yakmadan kızdırın.
7. Kızgın yağda önce arpacık soğanları altüst ederek kızartın. Kızaranları yağını süzerek etlerin üzerine çıkartıp karıştırın.
8. Soğanlardan sonra, aynı tavada kurulanmış patlıcanları parti parti kızartın. Kızaranları yağını süzdürerek kulaklıdaki etlerin yanlarına çepeçevre çıkartın.
9. Bir başka tavada rendelenmiş domatesleri eriyip sulu kalacak şekilde pişirin ve tenceredeki malzemenin üzerine gezdirin. Tuzu ve bir bardak suyu ekleyin. Kapağı kapalı orta ateşte kaynamaya bırakın.
10. ilk kaynamadan sonra ocağın altını iyice kısın. Pişirmeyi kısık ateşte sürdürün.
11. Yemek kıvamını bulduğunda pişirmeyi durdurun.
12. Yemeği servis kabına aktarın, isterseniz üzerine kıyılmış maydanoz gezdirin. Sıcak sıcak sofraya verin.
skip to main |
skip to sidebar
Gerçek yöresel yemek tarifleri ile otantik tatlar ve farklı lezzetler bloğuna Hoşgeldiniz...
Pages
13 Ocak 2012 Cuma
Bumads Advertorial
Yazarkafe Yazıları
Blog Archive
-
▼
2012
(336)
-
▼
Ocak
(124)
- NOT : Kış mevsimi olduğu için balığında tam zamanı...
- FRINDA LEVREK
- ENGİNARLI LEVREK
- ROKA SALATASI
- BROKOLİ SALATASI
- PİRİNÇLİ KARNABAHAR
- NOHUT SALATASI
- FASULYE SALATASI
- PALAMUT IZGARA
- FIRINDA ÇİPURA
- PATLICAN DOLMASI
- KABAK YEMEĞİ
- KIRMIZI BİBER DOLMASI
- TÜRLÜ YEMEĞİ
- KEREVİZ DOLMASI
- KARALAHANA DOLMASI
- ISPANAKLI GÖZLEME
- ÇAY SAATLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ KURABİYELER
- KIYMALI VE PEYNİRLİ PUAÇA
- ALİ NAZİK
- ARPACIK SOĞANLI YAHNİ
- BAYAT EKMEKLİ KÜNEFE
- EV YAPIMI PİDE
- MANTAR YEMEĞİ
- CİĞER SOTE
- ETLİ NOHUT YEMEĞİ
- PORTAKAL REÇELİ
- İMAM BAYILDI
- SADRAZAM LOKUMU
- KARNIBAHAR YEMEĞİ
- PATLICAN MUSAKKA
- SEBZELİ PİLAV
- SUCUKLU YUMURTA
- MUHALLEBİ
- HAMSİ TAVA
- BEBEK YELEĞİ
- KURU BİBER DOLMASI
- TAVUKLU SEBZELİ BÖREK
- SATRANÇ PASTA
- BUMBAR DOLMASI
- ETLİ SEBZE
- BARBUNYA
- YUMURTA SALATASI
- ELMALI TART
- ARNAVUT CİĞERİ
- Şehriye ÇorbasıMALZEMELER:4 bardak et suyu,
- PİYAZ
- ETLİ LAHANA DOLMASI
- BAMYA
- MENEMEN
- PORTAKALLI KEK
- UN KURABİYESİ
- CEVİZLİ ÇÖREK
- KETE
- KARNIYARIK
- PIRASA YEMEĞİ
- TEL KADAYIF
- ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
- PAÇA ÇORBASI
- TAVUKLU BULGUR PİLAVI
- KARIŞIK KIZARTMA
- KIYMALI BÖREK
- KAYISI TATLISI
- Not :Arkadaşlar yaptığım bu tariflerden inşallah m...
- KEREVİZ SALATASI
- KARNIBAHAR KIZARTMASI
- KABAK DÖŞEME
- PALICAN KEBAB
- UN HELVASI
- MAKARNALI RUS SALATASI
- PİZZA
- YAYLA ÇORBASI
- SAÇ KAVURMA
- İRMİK TATLISI
- TAVUK GÖĞSÜ TALISI
- ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
- TOYGA ÇORBASI
- ÇİĞ BÖREK
- SU BÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- PIRASA DOLMASI
- PATLICAN SALATASI
- ÇILBIR
- BACAKLI ÇORBA
- HAMSİ TAVA
- MARMELATLI KURABİYE
- KABAK TATLISI
- MANTAR ÇORBASI
- FIRINDA TAVUK
- AŞURE
- TAVUKLU PİLAV
- SÜTLAÇ
- ALABALIK BUĞULAMA
- ŞEHRİYE ÇORBASI
- KABAK DOLMASI
- KUYMAK
- TULUMBA TATLISI
- NOHUT YAHNİSİ
- VELİBAH
- KISIR
-
▼
Ocak
(124)
Labels
- GDO (1)
- genetiği değiştirilmiş organizma (1)
- greenpeace (1)
- hediye (1)
- rozet (1)
- yemezler (1)
- yemezler.org (1)
0 yorum:
Yorum Gönder