etli nohut (yahni)
malzemeler:
- 1,5 su bardağı nohut
- 1 kg kemikli kuzu eti
- 2 baş kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- kaynamış su
hazırlanması:
- bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın. üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun. bir taşım kaynatıp altını kapatın.
- ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.
- soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın.
- etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin
0 yorum:
Yorum Gönder