skip to main |
skip to sidebar
Çiğ Börek
MALZEMELER:
4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su
YAPILIŞI:
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğböreğin kenarları bir tabakla ya da kapatma tırtılı ile kesilir.
Hazırlanan çiğbörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2–3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
Gerçek yöresel yemek tarifleri ile otantik tatlar ve farklı lezzetler bloğuna Hoşgeldiniz...
Pages
11 Ocak 2012 Çarşamba
ÇİĞ BÖREK
Çiğ Börek
MALZEMELER:
4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su
YAPILIŞI:
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğböreğin kenarları bir tabakla ya da kapatma tırtılı ile kesilir.
Hazırlanan çiğbörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2–3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
Bumads Advertorial
Yazarkafe Yazıları
Blog Archive
-
▼
2012
(336)
-
▼
Ocak
(124)
- NOT : Kış mevsimi olduğu için balığında tam zamanı...
- FRINDA LEVREK
- ENGİNARLI LEVREK
- ROKA SALATASI
- BROKOLİ SALATASI
- PİRİNÇLİ KARNABAHAR
- NOHUT SALATASI
- FASULYE SALATASI
- PALAMUT IZGARA
- FIRINDA ÇİPURA
- PATLICAN DOLMASI
- KABAK YEMEĞİ
- KIRMIZI BİBER DOLMASI
- TÜRLÜ YEMEĞİ
- KEREVİZ DOLMASI
- KARALAHANA DOLMASI
- ISPANAKLI GÖZLEME
- ÇAY SAATLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ KURABİYELER
- KIYMALI VE PEYNİRLİ PUAÇA
- ALİ NAZİK
- ARPACIK SOĞANLI YAHNİ
- BAYAT EKMEKLİ KÜNEFE
- EV YAPIMI PİDE
- MANTAR YEMEĞİ
- CİĞER SOTE
- ETLİ NOHUT YEMEĞİ
- PORTAKAL REÇELİ
- İMAM BAYILDI
- SADRAZAM LOKUMU
- KARNIBAHAR YEMEĞİ
- PATLICAN MUSAKKA
- SEBZELİ PİLAV
- SUCUKLU YUMURTA
- MUHALLEBİ
- HAMSİ TAVA
- BEBEK YELEĞİ
- KURU BİBER DOLMASI
- TAVUKLU SEBZELİ BÖREK
- SATRANÇ PASTA
- BUMBAR DOLMASI
- ETLİ SEBZE
- BARBUNYA
- YUMURTA SALATASI
- ELMALI TART
- ARNAVUT CİĞERİ
- Şehriye ÇorbasıMALZEMELER:4 bardak et suyu,
- PİYAZ
- ETLİ LAHANA DOLMASI
- BAMYA
- MENEMEN
- PORTAKALLI KEK
- UN KURABİYESİ
- CEVİZLİ ÇÖREK
- KETE
- KARNIYARIK
- PIRASA YEMEĞİ
- TEL KADAYIF
- ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
- PAÇA ÇORBASI
- TAVUKLU BULGUR PİLAVI
- KARIŞIK KIZARTMA
- KIYMALI BÖREK
- KAYISI TATLISI
- Not :Arkadaşlar yaptığım bu tariflerden inşallah m...
- KEREVİZ SALATASI
- KARNIBAHAR KIZARTMASI
- KABAK DÖŞEME
- PALICAN KEBAB
- UN HELVASI
- MAKARNALI RUS SALATASI
- PİZZA
- YAYLA ÇORBASI
- SAÇ KAVURMA
- İRMİK TATLISI
- TAVUK GÖĞSÜ TALISI
- ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
- TOYGA ÇORBASI
- ÇİĞ BÖREK
- SU BÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- PIRASA DOLMASI
- PATLICAN SALATASI
- ÇILBIR
- BACAKLI ÇORBA
- HAMSİ TAVA
- MARMELATLI KURABİYE
- KABAK TATLISI
- MANTAR ÇORBASI
- FIRINDA TAVUK
- AŞURE
- TAVUKLU PİLAV
- SÜTLAÇ
- ALABALIK BUĞULAMA
- ŞEHRİYE ÇORBASI
- KABAK DOLMASI
- KUYMAK
- TULUMBA TATLISI
- NOHUT YAHNİSİ
- VELİBAH
- KISIR
-
▼
Ocak
(124)
Labels
- GDO (1)
- genetiği değiştirilmiş organizma (1)
- greenpeace (1)
- hediye (1)
- rozet (1)
- yemezler (1)
- yemezler.org (1)
0 yorum:
Yorum Gönder