Kabak Döşeme Malzemeler 4-5 Adet Kabak 1 Adet Soğan 250 Gr Kıyma 2-3 Çorba kaşığı Margarin (veya sıvıyağ) 2 Adet Domates Maydanoz Tuz Dereotu 1 çay bardağı kadar pirinç Yemeğin Tarifi Kabakları iyice yıkayıp saplarını kesin. Üzerini çok hafif kazıyıp tekrar yıkayın. Kabakları halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları küçük küçük doğrayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin birini çok küçük doğrayıp kavurmuş olduğunuz soğanların içine atın. En son kıymayı soğanlara ve pirincini karıştırıp tuzunu atın ve birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten indirin. Bir tencerenin içine yarım kaşık margarin (veya sıvıyağ) eriterek üzerine yıkayıp süzdüğümüz kabak dilimlerini yerleştirin. Kabakların üzerine hazırladığınız soğanlı kıymayı yayın. Artan bir domatesi halka halka doğrayıp kıymanın üzerine yerleştirin. Domateslerin üzerine kadar su döküp çok hafif ateşte yavaş yavaş karıştırmadan ağzı kapalı olarak pişirin. Arada bir tencereyi sallamayı unutmayın. Suyunu çekip kabaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotunu serperek servis yapın. NOT : İsterseniz kabakları sıvı yağda kızartıp tencereye dizin ve üzerine harcını ve yeteri kadar suyunu ilave edip te yapabilirsiniz (kabakları kızarttıktan sonra peçete üzerinde yağını aldırmayı sakın unutmayın). |
skip to main |
skip to sidebar
Gerçek yöresel yemek tarifleri ile otantik tatlar ve farklı lezzetler bloğuna Hoşgeldiniz...
Pages
13 Ocak 2012 Cuma
KABAK DÖŞEME
Bumads Advertorial
Yazarkafe Yazıları
Blog Archive
-
▼
2012
(336)
-
▼
Ocak
(124)
- NOT : Kış mevsimi olduğu için balığında tam zamanı...
- FRINDA LEVREK
- ENGİNARLI LEVREK
- ROKA SALATASI
- BROKOLİ SALATASI
- PİRİNÇLİ KARNABAHAR
- NOHUT SALATASI
- FASULYE SALATASI
- PALAMUT IZGARA
- FIRINDA ÇİPURA
- PATLICAN DOLMASI
- KABAK YEMEĞİ
- KIRMIZI BİBER DOLMASI
- TÜRLÜ YEMEĞİ
- KEREVİZ DOLMASI
- KARALAHANA DOLMASI
- ISPANAKLI GÖZLEME
- ÇAY SAATLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ KURABİYELER
- KIYMALI VE PEYNİRLİ PUAÇA
- ALİ NAZİK
- ARPACIK SOĞANLI YAHNİ
- BAYAT EKMEKLİ KÜNEFE
- EV YAPIMI PİDE
- MANTAR YEMEĞİ
- CİĞER SOTE
- ETLİ NOHUT YEMEĞİ
- PORTAKAL REÇELİ
- İMAM BAYILDI
- SADRAZAM LOKUMU
- KARNIBAHAR YEMEĞİ
- PATLICAN MUSAKKA
- SEBZELİ PİLAV
- SUCUKLU YUMURTA
- MUHALLEBİ
- HAMSİ TAVA
- BEBEK YELEĞİ
- KURU BİBER DOLMASI
- TAVUKLU SEBZELİ BÖREK
- SATRANÇ PASTA
- BUMBAR DOLMASI
- ETLİ SEBZE
- BARBUNYA
- YUMURTA SALATASI
- ELMALI TART
- ARNAVUT CİĞERİ
- Şehriye ÇorbasıMALZEMELER:4 bardak et suyu,
- PİYAZ
- ETLİ LAHANA DOLMASI
- BAMYA
- MENEMEN
- PORTAKALLI KEK
- UN KURABİYESİ
- CEVİZLİ ÇÖREK
- KETE
- KARNIYARIK
- PIRASA YEMEĞİ
- TEL KADAYIF
- ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
- PAÇA ÇORBASI
- TAVUKLU BULGUR PİLAVI
- KARIŞIK KIZARTMA
- KIYMALI BÖREK
- KAYISI TATLISI
- Not :Arkadaşlar yaptığım bu tariflerden inşallah m...
- KEREVİZ SALATASI
- KARNIBAHAR KIZARTMASI
- KABAK DÖŞEME
- PALICAN KEBAB
- UN HELVASI
- MAKARNALI RUS SALATASI
- PİZZA
- YAYLA ÇORBASI
- SAÇ KAVURMA
- İRMİK TATLISI
- TAVUK GÖĞSÜ TALISI
- ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
- TOYGA ÇORBASI
- ÇİĞ BÖREK
- SU BÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- PIRASA DOLMASI
- PATLICAN SALATASI
- ÇILBIR
- BACAKLI ÇORBA
- HAMSİ TAVA
- MARMELATLI KURABİYE
- KABAK TATLISI
- MANTAR ÇORBASI
- FIRINDA TAVUK
- AŞURE
- TAVUKLU PİLAV
- SÜTLAÇ
- ALABALIK BUĞULAMA
- ŞEHRİYE ÇORBASI
- KABAK DOLMASI
- KUYMAK
- TULUMBA TATLISI
- NOHUT YAHNİSİ
- VELİBAH
- KISIR
-
▼
Ocak
(124)
Labels
- GDO (1)
- genetiği değiştirilmiş organizma (1)
- greenpeace (1)
- hediye (1)
- rozet (1)
- yemezler (1)
- yemezler.org (1)
0 yorum:
Yorum Gönder