Pages

21 Şubat 2012 Salı

BAHÇIVAN KEBABI

Bahçıvan Kebabı

Malzemeler
750 gram kuzu kuşbaşı et
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet dolmalık biber
tuz,tane karabiber
BAHÇIVAN KEBABI 
HAZIRLANIŞI:
Tenceremize zeytinyağını alıp,üzerine kuş başı etleri ekleyelim ve küçük küçük doğradığımız soğanları
da ilave edip kavurmayı sürdürelim.Kavrulan etlerin üstüne 1 çorba kaşığı salçamızıda ekleyip
bir iki bu şekilde çevirip biraz kısık ateşte pişirelim üstüne 1 çay bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım.
Diğer tarafta ,havuçları , kabağı ve Patatesleri küp küp doğrayıp ve kızgın yağda fazla pişirmeden sadece kavurup
pişirelim.Isıya dayanıklı bir kaba etleri koyalım ve üstüne tam pişirmediğimiz sebzeleride etlerin üzerine eşit gelecek şekilde
dökelim .Yemeklik doğradığımız domatesleri parmak şeklinde kestiğimiz dolmalık biberleride ekleyip tuzunu ve baharatlarını koyalım.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 15 dakika pişmeye bırakalım 

0 yorum: