Malzemeler:
- 2 kuzu kol (kapamalık)
- 3 baş kuru soğan
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 4 adet patates, irice küp küp kesilmiş
- 4 adet patlıcan, irice küp küp kesilmiş
- 5-6 diş sarımsak
- 8-10 sivribiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kaynamış su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
- Etleri yıkayıp 3 adet bütün soğan ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile ağzı kapalı bir tencerede bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin.
- Bu arada sırayla patates ve sarımsakları, ardından da patlıcanları yarım kızarmış kalacak şekilde kızartıp yağlarını süzdürün.
- Biberleri yıkayıp ikiye bölün.
- Sularını çeken etleri soğanlardan ayırıp fırın kabına boşaltın. Üzerlerine sırayla patlıcanları, patatesleri, sarımsağı ve biberleri dizin.Salçayı kaynamış suda ezip tuz ilavesiyle beraber etlerin üzerine gezdirin.
- Kabın üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırına alın. İlk 10 dakika 250C'de kalanı 200C'de olmak üzere toplam 30 dakika pişirin. Pirinç pilavıyla servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder