Pages

15 Şubat 2012 Çarşamba

KÜRDAN KEBAB

Malzemeler;
5 adet patlıcan (kalınlarından)
Köfte Malzemeleri;
1/2 kg. kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
2 dilim bayat ekmek içi yada galeta unu
1 adet yumurta
3-4 diş sarımsak
İstendiği kadar kimyon,pul biber,karabiber,tuz
Sos mazlemeleri;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Patlıcanları yıkayın ve alaca soyup, 1,5 cm. kalınlığında halka halka doğrayın.Tuzlu suda 1 saat bekletin.  Bu bekleme esnasında  Köfte yoğurmak için bir  kaba  tüm köfte malzemelerini ekleneyerek  iyice yoğurun ve bir süre dolapta bekletin.  Köfteyi 2 patlıcan için bir köfte şeklinde yuvarlak şekil verip köfteleri fazla ağır olmaması için az yağda kızartın.
Daha sonra patlıcanlarıda kızartıp 1 dilim patlıcan, 1 adet köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan, üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri tepsiye dizin.Sos  malzemeleri bir kapda karıştırıp ve  patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin.  200 derece fırında pişirin.

0 yorum: