Malzemeler:
İç Harcı:
- 250-300gr kıyma
- 3 orta boy kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin.
- Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.
Ayrıca:
- 4 yufka (misafiriniz kalabalıksa 5 yufka)
- 2 yumurta
- 1,5-2 su bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- Süt, 1 yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın.
- Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin. 2. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün.
- Kıymalı içi ikiye bölün. Yarısını yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün. Kalan kıymalı harcı üzerine yayın.
- 4. yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün. tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin.
- Ayırdığınız yufkayı serip 2-3 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırptığın yumurtayı sürün. Dilerseniz üzerine çörekotu serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder