Pages

8 Şubat 2012 Çarşamba

KIYMALI POAÇA

Pide

Kıymalı Poaça
Hamuru :
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket maya 
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  1. Derince bir kabın içine unu koyarak ortasını çukur yapıyor . İçine diğer malzeleri de katarak hamurlaştırıyoruz . Sıcak bir yere sararak bırakıyoruz Hamurun kabarmasında sıcak ortam ve sabır önemlidir. Tam zamanında bekletince çok güzel oluyor.
içi :
  • 250 gr kıyma
  • 4-5 adet yemeklik doğranmış kurusoğan
  • 2-3 adet küçük doğranmş domates
  • 3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
  • Tuz karabiber kırmızı biber
  • Bu malzemelerln hepsini yoğuruyoruz.

  1. Hamurun kabarması tamamlandıktan sonra istediğimiz büyüklükte kopartıp elimizle poğaça gibi açarak çiğ olan iç malzemesinden koyuyuruz.
  2. Uçlarını birbirine bitiştirip kapatıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca üzerine havlu ya da başka bir bez örtüp kurumalarını engellememiz gerekiyor.

0 yorum: