Kıymalı Poaça
Hamuru :
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Derince bir kabın içine unu koyarak ortasını çukur yapıyor . İçine diğer malzeleri de katarak hamurlaştırıyoruz . Sıcak bir yere sararak bırakıyoruz Hamurun kabarmasında sıcak ortam ve sabır önemlidir. Tam zamanında bekletince çok güzel oluyor.
içi :
- 250 gr kıyma
- 4-5 adet yemeklik doğranmış kurusoğan
- 2-3 adet küçük doğranmş domates
- 3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
- Tuz karabiber kırmızı biber
- Bu malzemelerln hepsini yoğuruyoruz.
- Hamurun kabarması tamamlandıktan sonra istediğimiz büyüklükte kopartıp elimizle poğaça gibi açarak çiğ olan iç malzemesinden koyuyuruz.
- Uçlarını birbirine bitiştirip kapatıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca üzerine havlu ya da başka bir bez örtüp kurumalarını engellememiz gerekiyor.
0 yorum:
Yorum Gönder