Pages

8 Şubat 2012 Çarşamba

Mantarlı ve Patatesli Börek

Mantarli_patatesli_borek
Mantarlı ve Patatesli Börek:
4 kişilik
Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
  • 200gr mantar 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 orta boy patates, rendelenmiş
  • tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
  • üzerine yumurta sarısı
Hazırlanması:
  1. Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.
  2. Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.
  3. 1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden biraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)
  4. Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin. 

0 yorum: