Malzemeler:
- 6 adet yufka
- üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı (Ben genelde beyazlarını israf etmemek için ya içine ya da üzerine sarısı ile beyazını karıştırarak sürüyorum)
iç harcı :
- 1 tavuk but
- 1 tavuk göğüs
- 1 ortaboy soğan
- Dolmalık fıstık
- Dolmalık üzüm
- Yenibahar
- 3 tane kesme şeker
- Kuru nane
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanması:
- Tavuklar haşlanıp küçük küçük didildikten sonra yemeklik doğradımız soğanı tencerede sıvıyağ ile hafif pembeleştiriyoruz . Tavukları da ekledikten sonra tüm baharatı içine katarak tencerede bir iki kez çeviriyoruz . Daha sonra haşlanan tavukların suyundan ayırdığımız 1 bardak tavuk suyunu da içine dökerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- 1 tane yufkayı serip üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve su karışımını dökerek üzerine 1 yufka daha seriyoruz . Ben börekleri küçük küçük sevdiğim için 16 parçaya bölüyorum . isterseniz 12ye de bölünebilir. Geniş tarafına harçtan koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz .
0 yorum:
Yorum Gönder