Pages

1 Şubat 2012 Çarşamba

HANIM GÖBEĞİ




MALZEMELER:
  • 125 gr margarin
  • 1,5 su bardagi su
  • 2 su bardagi un
  • 3 yumurta
SERBETI ICIN:
  • 3 su bardagi seker
  • 2,5 su bardagi su
  • Yarim limon suyu
  • Kizartmak icin sivi yag
SERBETIN YAPILISI:
  • Su şeker karıstırılır kaynatılır kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. limon suyu eklenir karıstırılır. kenara alınır soğuması beklenir
    YAPILISI:tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir.soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir. biraz dinlendirilir.el hafif sıvı yağ ile yağlanır. cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla delinir simit sekli verilir. tezgaha dizilir.teflon vb. geniş bir tavaya sıvı yağ boşaltılır. ısıtılmaz soğuk yağın içine tatlılar dizilir. ocağın altı yakılır. orta ateste arada tavayı sallayarak arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirilir. soğuk şerbete atılır. şerbeti çekince servis yapılır.(Arkadaşlar şekli biraz bozuk  yaşlı bir hanım göbeği oldu artık kusura bakmasınız.)AFİYET OLSUN...

0 yorum: