Karnabahar Salatası
Karnabahar Salatası
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar (yıkanmış, koçanlarına ayrılmış)
- 1 limon, kabuklarıyla dilimlenmiş
- 2 havuç (yıkanmış, kabukları soyulup halka halka doğranmış)
- 2 kırmızı biber, doğranmış
- 2 yeşil biber, doğranmış
- 4-5 dal taze soğan, doğranmış
- kornişon turşu, doğranmış
- yarım demet dereotu, ince kıyılmış
- yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
- arzuya göre konserve mısır
- sosu:
- 1,5 limonun suyu
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- tuz
Hazırlanması:
- Karnabaharı ve limon dilimlerini bir tencerede hafif yumuşayana kadar haşlayın. Havuçları da aynı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Sularını süzüp biraz soğuyunca karnabaharları mümkün olduğunca küçük koçanlara ayırın. Kalan malzemeleri ekleyip harmanlayın ve üzerine sosu döküp servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder