Pages

24 Şubat 2012 Cuma

GÜVEÇ

 Güveç

Malzemeler
200 gr. kuşbaşı
2 adet kabak
2 adet patates
200 gr. taze fasulye
6 diş sarmısak
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet iri domates
Tuz
Hindi Güveç, Hindi Güveç Fotosu Resmi 
 Güveç Tarifi
Kabak, patates ayıklanıp iri küp şeklinde doğranır. Fasul­ye ayıklanıp kabak uzunluğunda doğranır. Güveç kabın en al­tına rendelenmiş domatesler, onun üzerine doğranmış fasulye­ler, kuşbaşı, ayıklanmış arpacık soğan, patates ve kabak sırasıyla yerleştirilir. Sarımsaklar ayıklanıp güvecin içine muh­telif yerlere yerleştirilir. Tuz ve biraz sıvı yağ ilave edilip kapa­ğı ile, eğer yoksa folyo ile kapatılır. 1-1,5 saat fırında pişirilir.

0 yorum: