Güveç
Malzemeler
200 gr. kuşbaşı
2 adet kabak
2 adet patates
200 gr. taze fasulye
6 diş sarmısak
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet iri domates
Tuz
Güveç Tarifi
Kabak, patates ayıklanıp iri küp şeklinde doğranır. Fasulye ayıklanıp kabak uzunluğunda doğranır. Güveç kabın en altına rendelenmiş domatesler, onun üzerine doğranmış fasulyeler, kuşbaşı, ayıklanmış arpacık soğan, patates ve kabak sırasıyla yerleştirilir. Sarımsaklar ayıklanıp güvecin içine muhtelif yerlere yerleştirilir. Tuz ve biraz sıvı yağ ilave edilip kapağı ile, eğer yoksa folyo ile kapatılır. 1-1,5 saat fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder