Tiramisu
Malzeme
1 paket hazır pasta keki (kakao)
1/2 lit. süt paket labne peyniri
5 kaşık toz şeker
3 kaşık un Keki ıslatmak için:
1 bardak su
1 tatlı kaşığı nescafe
Pastanın üstü için:
1 paket kakao
1 paket hazır pasta keki (kakao)
1/2 lit. süt paket labne peyniri
5 kaşık toz şeker
3 kaşık un Keki ıslatmak için:
1 bardak su
1 tatlı kaşığı nescafe
Pastanın üstü için:
1 paket kakao
Pasta kekinin her iki katı ayrı ayrı kaplarda 1 pardak su ve 1 kaşık nescafe karışımı ile ıslatılır. Süt, şeker, un ile muhallebi yapılır. Ocaktan idirince labne peyniri eklenip 5 dakika mikser ile çırpılır. Hazırlanan muhallebinin yarısı kekin alt parçasının üzerine dökülür. Kekin 2. katı yerleştirilir. Kalan muhallebi de bu kata dökülür. Soğuması beklenir. Soğuyunca bir elek yardımı ile kakao bütün pastanın üzerine serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder