Pages

22 Şubat 2012 Çarşamba

TİRAMİSU

Tiramisu

Malzeme
1 paket hazır pasta keki (kakao)
1/2 lit. süt paket labne peyniri
5 kaşık toz şeker
3 kaşık un Keki ıslatmak için:
1 bardak su
1 tatlı kaşığı nescafe
Pastanın üstü için:
1 paket kakao
Tiramisu 
Pasta kekinin her iki katı ayrı ayrı kaplarda 1 pardak su ve 1 kaşık nescafe karışımı ile ıslatılır. Süt, şeker, un ile mu­hallebi yapılır. Ocaktan idirince labne peyniri eklenip 5 daki­ka mikser ile çırpılır. Hazırlanan muhallebinin yarısı kekin alt parçasının üzerine dökülür. Kekin 2. katı yerleştirilir. Kalan muhallebi de bu kata dökülür. Soğuması beklenir. Soğuyunca bir elek yardımı ile kakao bütün pastanın üzerine serpilir.

0 yorum: