Pages

15 Şubat 2012 Çarşamba

PATLICAN KÖFTE

Patlıcan Köftesi

MALZEMELER
2 patlıcan
1 çay bardağı un
1 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
(4 kişilik)
Patlıcan Köftesi 
Patlıcanları iyice yıkadıktan sonra kurulayın. Fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayarak bir kaseye alın. Maydanozu ince kıyıp patlıcana ilave edin. Üzerine kaşar peyniri, un, tuz, karabiber, yumurta ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımdan küçük parçalar koparıp uzun yassı şekil verin. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın.Patlıcan köftesini sıcak ya da ılık servis yapın.

0 yorum: