Pages

24 Şubat 2012 Cuma

FIRINDA PATATES PÜRELİ KÖFTE


Hasanpasa_kofte

8 kişilik
malzemeler:
  1. köfte malzemeleri:
    • 750g kıyma
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • tuz
    • karabiber
  2. püre malzemeleri:
    • 5-6 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yumurta
    • yarım su bardağı süt
    • tuz
  3. salçalı su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı su
hazırlanması:
1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. Patatesleri ezerek püre yapın. Tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleiyn. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.
2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)
3. fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

0 yorum: