Pages

24 Şubat 2012 Cuma

HALİ PERİŞAN KURABİYE


Hali Perişan Kurabiye200 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı şeker
Aldığı kadar un
1 bardak ceviz
1 bardak kuru kızılcık

 

Önce bir kaba unu ele. Margarini bir tavada erit. Sonra yumurtanın sarısı ile akını ayırarak sarısını ortasını havuz biçiminde açtığın unun ortasına koy. Ceviz hariç diğer bütün malzemeleri de yine aynı şekilde unun içine kat ve yoğur. Un eğer az gelirse ve karışım çok cıvık olursa biraz daha un ekleyin. Kurabiyeleri elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız her bir kurabiyeyi yağladığınız tepsiye dizmeden önce yumurta akına batırın, sonra da iri kıyılmış cevize batırın. 200 derece fırında 30 dk pişirin. 

0 yorum: