Pages

27 Şubat 2012 Pazartesi

KALBURA BASTI

Kalbura bastı Tatlısı

MALZEMELER
•  4 çorba kaşığı yoğurt
•  1 su bardağı yağ (margarin ve sıvıyağ karışık)
•  1 çay bardağı şeker
•  1 paket kabartma tozu
•  3,5 su bardağı un
•  1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin
•  3 su bardağı şeker
•  3 su bardağı su
•  1 çay kaşığı vanilya
1 Yoğurdu, şekeri, yağı, rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin.
2   Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin. Rendenin iri tarafına bastırıp yağlanmış tepsiye bırakın. Tüm hamur bitince orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin.
3   Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyun. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Vanilyayı da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
4   Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.

0 yorum: