Pages

27 Şubat 2012 Pazartesi

UN HELVASI

 Un Helvası

Malzemeler:
yarım su bardağı, badem
125 gram, margarin
125 gram, tereyağı
alabildiği kadar un
şerbeti için:
2 çay fincanı, su
2 çay fincanı, tozşeker
üzeri için:
hindistancevizi
Bademli Un Helvası 
Un Helvası Tarifi:
Tencereye, marğarin ve tereyağını alalım, eriyince bademleri ilave edelim biraz un ekleyip birkaç dakika kavuralım. Unuda ekleyip açık kahve rengine kavuşana kadar unu kavuralım. Ocaktan alalım, biraz sıcaklığı çıkınca, tekrar ocağın üzerine alalım suyunu ve şekerini ilave edelim, karıştırarak pişirelim. Kıvama gelen helvayı kaşık yardımı ile alalım servis tabağına koyalım. Üzerine hindistancevizi serperek servise sunalım. Afiyet olsun.

0 yorum: