Pages

21 Şubat 2012 Salı

KAĞIT KEBABI

Kağıt Kebabı

Malzemeler
3 patates
2 havuç
Yarım kg kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
7-8 adet arpacık soğanı
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz
kırmızıbiber
Tuz, karabiber
Yağlı kâğıt
Kağıt Kebabı 
Önce yağlı kâğıtları kişi sayısı kadar yaklaşık 20×20 santim çapında karelere kesip hazırlayın. Patatesin kabuğunu soyun, fındık büyüklüğünde doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyın, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Tencereye kuzu etini tereyağı ile birlikte koyun. Rengi esmerleşip hafifçe kabuk bağlayıncaya kadar karıştırarak kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edip 3-4 dakika daha kavurmayı sürdürün. Sırasıyla havucu ve bezelyeyi katın 3-4 dakika daha çevirin. Kırmızıbiberi koyun, bir kez daha karıştırıp hemen patates, kekik, karabiber ve tuz ekleyin. Üzerine 1-2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yemek suyunu tamamen çekip yağına kalıncaya kadar pişirin. Suyunu tamamen çekmiş yemeği yağlı kâğıtlara paylaştırın. Kâğıdı dört tarafından kapatarak paket haline getirin. Bir fırın tepsisine paketlerin ek yerleri alta gelecek biçimde dizin. Kâğıtların üzerine su sürün. Kâğıtların üstü iyice yanıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 10-15 dakika dinlendirip servis yapın.

0 yorum: