Pages

6 Şubat 2012 Pazartesi

MEŞHUR TOKAT KEBABI

tokat kebabı

Name:  5 (Custom).jpg
Views: 11109
Size:  78.7 KBMalzemeler:

İri kuşbaşı et,
Domates
Patlıcan
Yeteri kadar tuz
Odun, çalı çırpı
Tokat kebap Ocağı

Malzemeler

Name:  1 (Custom).jpg
Views: 11606
Size:  105.7 KB


Patlıcanları doğramış olarak görüyorsunuz uzun patlıcanlar yuvarlak olarak enine de kesilebilir ancak kalın olmamalı ki kolay pişsin.

Name:  2 (Custom).JPG
Views: 11427
Size:  68.0 KB


Çalı çırpı odunlarımız çok kalın olmamalı çokta ince olmamalı ki alevli ve yüksek ısılı ateş yapsın

Name:  3 (Custom).JPG
Views: 11346
Size:  67.3 KB


Şişlere patlıcanları diziyoruz, bir adet patlıcan bir adet et, ilk başlangıç yağlı bir et parçası **** kuyruk yağı olursa daha iyidir bu şekilde yağ şişleri dizdiğimzide üstten eriyerek şişten aşağı doğru aksın domatesin üzerine düşsün.

Name:  4 (Custom).jpg
Views: 11259
Size:  138.1 KB


Dizilmiş iki adet şiş






Malzemeler birbirine yaklaştıkça kebaba doğru yaklaşıyoruz, tabi bu arada şişler diziliyor (Şişleri hazırlarken patlıcanların sap kısmını dikine konduğunda aşağı kaymayı engellemek için mutlaka saplayın)

Name:  6 (Custom).jpg
Views: 10898
Size:  139.8 KB



Şişler yerleştirilince ocağı yakıyoruz

Name:  8 (Custom).jpg
Views: 10687
Size:  147.1 KB


Ocağın yanarken ki hali. Ben kapağı siz görün diye açtım kapaklar kapalı olmalı

Name:  9 (Custom).JPG
Views: 10514
Size:  52.1 KB


Şişler pişerken ileri aşamalardan bir görünüm


Name:  10 (Custom).JPG
Views: 10359
Size:  47.3 KB



  

Alt sürgülü gözdeki pişen domateslerin hali

Name:  15 (Custom).JPG
Views: 10324
Size:  50.4 KB

Pişmiş olan şişleri artık çıkarma vakti

Name:  11 (Custom).jpg
Views: 10204
Size:  84.9 KB


Domates ne halde görüyorsunuz

Name:  12 (Custom).JPG
Views: 10105
Size:  57.8 KB


Şişleride boşalttık

Name:  13 (Custom).jpg
Views: 10044
Size:  163.8 KB


Domatesi şişerden çıkan kebabın üzerine boşaltıyoruz

Name:  14 (Custom).jpg
Views: 10036
Size:  144.8 KB


ve artık soğumadan imha edilir 

0 yorum: