Pages

17 Şubat 2012 Cuma

KESTANE ŞEKERİ

kestane şekeri

                           

MALZEMELER
1 kg. iri kestane
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
10 cm kare kesilmiş tülbent parçaları
YAPILIŞI
Kestaneleri düdüklü tencerede 15 dk. kadar haşlayın.kalın ve ince kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.
Soyduğunuz kestaneleri küçük tülbent parçalarının üzerine 2 veya üçerli olmak üzere koyup uçlarını bağlayın.
Diğer yanda şeker ve suyu kaynatın.Kaynamaya başladıktan 5 dk.sonra kestane keselerini şerbetin içine atın.Şerbetin kesinlikle fokur fokur kaynamasına izin vermeden ağır ateşte en az iki saat kaynatın.
Bu sürenin sonunda ocağı söndürüp ertesi güne kadar kestaneleri şerbetin içinden çıkarmayın.Ertesi gün keseleri dikkatlice açıp kestaneleri servis tabağına alın.
Kestane şekerini uzun süre bekletmeyi düşünüyorsanız kurumasını önlemek için kestaneleri bekleteceğiniz kabın içine kalan şerbetide dökün.Böylece  kurumadan daha uzun zaman duracaklardır.

0 yorum: