Pages

10 Şubat 2012 Cuma

EtimekliTatlı

etimekli_tatli.jpg

 Malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr. süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi.
etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün. 750 gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. etimeklerin üzerine sürün. 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin...

0 yorum: