Pages

28 Şubat 2012 Salı

KAYSERİ MANTISI

Mantı

Malzemeler
250 kilogram kıyma (yağlı)
3 bardak un
1 adet yumurta
1 bardak su
1-2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Mantı, Mantı resmi fotosu fotoğrafı
2 bardak unu genişçe bir tepsiye koyunuz. Yumurtayı, suyu ve tuzunu atıp yoğurunuz.
Hazırladığınız hamuru dört adet beze yapınız. Bezeleri yeniden unla ovup özlendiriniz. 30 dakika dinlendiriniz.
Soğanları ince, ince doğrayınız. Öbür malzemeleri de ekleyip yoğurunuz.
Bezelerimizin altına ve üzerine un serperek oklava börek hamuruna göre daha kalın şekilde açınız. Açtığınız yufkaları karelere bölünüz. Karelerin ortalarına kıymalı içinizi kuyunuz ve karelerin uçlarını birleştirerek kapatınız. Hazırlanan mantıları un serpilmiş olan tepsiye koyunuz.
Derin bir tencere içerisinde tuz atıp su kaynatınız. Suyunuz kaynayınca mantıları birbirine yapıştırmadan alıp, suya atınız. Tencerenizin kapağını kapatmadan orta hararetli ocakta yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Piştiklerinde mantılar suyun yüzeyine çıkar. Piştiğini iyi anlayabilmek için bir tane mantıyı alıp, soğuttuktan sonra ısırarak yumuşaklığını kontrol ediniz.
Son olarak tereyağını eritip, kızdırınız. Arzuya göre yağa toz kırmızıbiber ya da biraz salça koyabilirsiniz.
Mantıyı servis tabaklarına alınız, üstüne sarımsaklı yoğurdu ve kızdırdığınız yağı gezdiriniz. Afiyet olsun.

0 yorum: