MALZEMELER :
* 750 gr dana kıyma
* 2 soğan
* 3 çorba kaşığı pirinç
* 4 yumurta(1 tanesi köfte hamuruna,3 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
* Yarım demet maydanoz
* Tuz ve karabiber
* 3-4 çorba kaşığı galeta tozu
1 Bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
* 750 gr dana kıyma
* 2 soğan
* 3 çorba kaşığı pirinç
* 4 yumurta(1 tanesi köfte hamuruna,3 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
* Yarım demet maydanoz
* Tuz ve karabiber
* 3-4 çorba kaşığı galeta tozu
1 Bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
YAPILIŞI :
1— Pirinç ayıklanıp yıkanır.Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve süzülür.
2— Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı yağsız kavrulur.Çiğ kıymaya katılır.
3— Buna,haşlanmış pirinç,kıyılmış maydanoz,tuz, karabiber,1 yumurta kırılıp yoğrulur.
4— Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,oval ve yassı köfteler yapılır.
5— Önce galeta tozuna,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
1— Pirinç ayıklanıp yıkanır.Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve süzülür.
2— Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı yağsız kavrulur.Çiğ kıymaya katılır.
3— Buna,haşlanmış pirinç,kıyılmış maydanoz,tuz, karabiber,1 yumurta kırılıp yoğrulur.
4— Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,oval ve yassı köfteler yapılır.
5— Önce galeta tozuna,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder