Pages

13 Şubat 2012 Pazartesi

BAKLALI KEREVİZ

Baklalı Kereviz

Malzemeler
•  1 su bardağı kuru bakla
•  2 adet soğan
•  1 çay bardağı zeytinyağı
•  4 tane kereviz
•  1 limonun suyu
•  2 kesme şeker
•  1 demet dereotu
•  2 diş sarmısak
•  tuz
Baklalı Kereviz, Baklalı Kereviz resmi fotosu 
Baklalı Kereviz Tarifi
1   Baklaları akşamdan ıslatın.
2   Soğanları doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın ve soğanla kavurun. Şeker, tuz ve baklaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3   Kerevizleri ikiye bölün. Ortalarını oyun. Başka bir tencereye dizin. Üzerine limon suyu, kalan zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
4  Kerevizler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Ortalarına baklayı koyun. Kıyılmış dereotu ve sarmısakla servis yapın.

0 yorum: