Pages

15 Şubat 2012 Çarşamba

KIŞ TÜRLÜSÜ

Kış Türlüsü

Malzemeler
1  tane kereviz
2 tane biber
2 tane kırmızı biber
1 tane havuç
1 tane patates
1 kase mantar
Bir çay fincanı, haşlanmış bezelye
1 tane soğan
1 diş sarımsak
Bir tutam, dereotu
1 yemek kaşığı, salça
1 yemek kaşığı, biber püresi
tuz,karabiber
zeytinyağı
Kış Türlüsü 

Kış Türlüsü Tarifi:
Öncelikle kerevizi, havuçu, soğanı, patates ve biberleri ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra istediğimiz boyutlarda doğrayalım ve tencereye (çelik tencere) alalım, küçük doğradığımız manarlarıda ilave edelim, elimizle düzeltelim. Haşlanmış bezelyeyi serpelim, salça ve biber püresini karıştıralım içine zeytin yağı ilave edelim tuz ve biberini katalım sosu iyice karıştıralım sebzelerin üzerine gezdirerek dökelim. Sarımsağı minik doğrayıp ekleyelim, buğulama tekniği ile pişirecegimiz için önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık bir ateşte yaklaşık 40 dakika pişirelim. Servise sunacağımız zaman ince kıyılmış dereotunu serpelim. Afiyet olsun

0 yorum: