Pages

13 Şubat 2012 Pazartesi

HAMSİ BUĞULAMASI

Hamsi Buğulaması

malzemeleri
1 kilo, hamsi
1 soğan (büyük)
2 tane, domates
Sos için;
3 yemek kaşığı, sıvıyağı
2 tane, domates
1 tane, yeşil soğan
3 diş sarımsak
Bir miktar maydanoz
Hamsi Buğulaması 
Hamsi Buğulaması Tarifi:
Öncelikle hamsileri, kılcıkları ile birlikte temizleyelim bol suda yıkayalım, süzgece alalım tuz serpelim bir kenara alalım. Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bir tavaya sıvıyağı alalım. kücük doğradığımız soğan ve sarımsağı ısınmış yağa alalım soteleyelim. Küp doğradığımız domatesleri ilave edelim, tuz ve karabiberini ekleyip pişmeye bırakalım. Kıvama gelen sosu ocaktan alalım ( biraz sulu bir sos olmalı). Orta boy, bir tepsiye önce bir miktar sos yayalım, üzerine hamsi dizelim, üzerine tekrar sos ve hamsi işlemini malzemeleriniz bitene kadar devam ediniz. En üste halka doğradığımız soğanı, domatesi (arzuya bağlı, ben domates kullanmadım) ve dimon dilimlerini dizelim. 1-2 kaşık sıvı yağını üzerine gezdirerek dökelim, limon suyunu dökelim, maydonoz serpiştirelim. Gerek görürseniz çok az su ilave edebilirsiniz. Ocakta 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

0 yorum: