Keki İçin
- 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti İçin
- 1,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- İnmeye yakın 50gr tereyağı
- Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
- Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutun.
- Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder