Pages

1 Şubat 2012 Çarşamba

İNCİRLİ KEK TATLISI


Keki İçin
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti İçin
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • İnmeye yakın 50gr tereyağı
  • Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
  2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  3. Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutun.
  4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

0 yorum: