Kereviz salatası
Malzemeler:
- 3 adet orta boy kereviz
- 4 adet ince havuç
- 15 adet küçük arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 3-4 adet portakalın suyu
- 1 adet limonun suyu
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 220 gr konserve mısır
- üzeri için: kereviz yaprakları
Hazırlanması:
- Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun.
- Havuçların kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun.
- Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
- Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın. Patateslerle aynı boyda doğrayıp hiç bekletmeden tencereye atın.
- Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin.
- 10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin.
- Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Tuzunu ilave edin. Salatayı piştiği tencerede soğutun.
- Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.
1 yorum:
hakkaten ben de kereviz salatasını denedim güzeldi teşekkürlerr..
Yorum Gönder